Pengalaman singgah di restoran Al-Fateh Steamboat & Grill


Pengalaman singgah di Restoran Steamboat best





Assalamualikum apa khabar semua ...


Ni ada nk kongsi cerita sikit pasal pengalaman makan kambing ...siapa yg xminat makan kambing tu rugi ler..hehe
aku ni bukan peminat no.1 kambing... tapi lepas try kambing di AL-FATEH STEAMBOAT, aku terus jadi peminat setia kambing....


Macam ni ceritanya ...
Beberapa bulan lepas, aku dgn kawan2 ada buat birthday party ,makan besar la kononnya..
so kwan2 aku planing mcm2 tempat time tu ...
Antaranya tu ada la AL-FATEH STEAMBOAT, nama yg mcm familiar jer sebelum ni ,
sbb kedai tu dekat2 area kampung aku , KAMPUNG JAWA KLANG . pendekkan cerita semua setuju nak buat makan2 kat situ...sbb keluasan kedai tu pun luas dan senang nk dapat parking. ok FULL STOP pasal tu.

Ni nk sambung pasal makananya pulok ..apa yg aku tahu kedai ni famous sbb kambing perap. so aku mula sampai pun, member2 aku semua da standby kambing sorang 1 pinggan...so api dapur pun dinyalakan pemulaan cerita malam tu ..aku ni jenis yg xkisah soal makan.. sbb kat situ rambang mata dibuatnya..tak thu nk start makan apa dulu! hahaha.....

So..aku pon ikut majoriti kwn2 gi bakar kambing ler ...sementara layan punya layan bakar kambing perap , aku ni jenis suka menghirup kuah.. time tu member2 aku order sup ayam & tomyam....
mak aiii !!! terangkat dibuatnya ..memang selera aku la..baru kuah je tu...Tomyam dia mmg terasa betul



Saat yang dinantikan pun tiba...kambing perap yg aku grill dah siap masak sepenuhnya. tengok pun da terliur2 dibuatnya....gapppp!!! tetibe...aku mcm dalam mimpi...secara automatik tangan aku pun menghentak2 meja .. kawan2 aku pun pelik.."kau kenapa bro ?".. memang kejam weiiii!!! sedap seh !  lidah aku tak boleh tipu ..baru aku tahu... kenapa AL-FATEH STEAMBOAT asyik penuh jer ..mmg kat sini antara rankingla kalau bab rasa berbanding dgn restoran2 steamboat lain.Walau kat tempat lain banyak yg premium lebih selesa dgn aircondnya tapi kat sini mmg real sedap..side dih pun semua sedap





Ni pulak ada sikit info utk kwn2 penggemar kambing perap & custemer AL-FATEH STEAMBOAT .Baru-baru ini AL-FATEH STEAMBOAT ada memperkenalkan satu produk baru yang diberi nama Kambing Perap Kitagi produk frozen .

Wah !!! memang power la tq sangat2 ! Sebab ni merupakan berita baik bagi penggemar kambing  seluruh tanah air.Boleh order dan  dorg akan hantar kerumah uolls atau pickup kat restoran pun boleh kalau nak dapatkan kambing.Bagi aku sendiri peminat kambing perap dah tentu aku sukala sebab boleh main order je terus sampai rumah.macam order pizza hut plak..haha
Jadi mudahlah  kat kami yg kaki makan kambing ni blh makan kat rumah ngan family.Kalau ada sedara mara dtg ke masak je kambing perap ni mmg dorang suka punyalah.Dari segi penyediaan pun mudah jer hanya bakar atau grill guna kuali leper kat rumah.Grill 10-15 minit dh siap.Ada disertakan skali sos black pepper & sambal kicap 

ANDA BOLEH SEDIAKAN DENGAN CARA BAKAR ATAU GRILL






Kambing perap Kitagi adalah  resipi yg di upgrade dari segi rasa dan kualitinya.... dari segi rasanya yg lembut ..berperisa , tak tahu nk gamparkan dengan kata-kata dibibir ...
WAJIB try la !!!Recomended






KAMBING PERAP 

SUDAH RAMAI YANG MENCUBA KAMBING PERAP KITAGI.....

MEREKA BERPUAS HATI!!



























FEEDBACK YANG DI TERIMA 










SUASANA DIRESTORAN 







Kami pastikan ia betul2 sedap baru kami jual.Satisfaction Guarantee !!
Harga 1 bekas rm28 dapat kambing perap+sos black pepper+sambal kicap pedas berapi !!

                   


 Produk ni free delivery.Beritahu alamat rumah dan kambing perap akan sampai kerumah anda..Cepat  selagi stok masih ada.Harga hanya rm29 untuk sebekas dapat kambing perap + sos black pepper + sambal kicap pedas !!

 Atau boleh dapatkan kambing perap ni dikawasan berdekatan anda :


 Puchong :   +6011 2106 0845   ( Zila )

 Batu Pahat :   +6017 711 5552   ( Miza Sabari )

 Alam Impian   +6019 984 6949   ( Dr Khairi )

 Lembah Klang :  +6016 358 2126  ( Azman )

 Batu Cave   +6019 207 0154  ( Amir )

 Kapar  +6017 374 2001  ( Izuddin )

 Kempas :  6011 1551 5007  Mala )

 Pontian : +6018 406 1612  Yan )

 Felda Tenggaroh : +6010 703 6284  ( Ibu Watie )

 Bukit Beruntung : +6014 6221742   ( Rizal )

 Pulai : +6019 7521452  ( Ayu )

 Bandar Baru Klang :  +616 656 2067 ( Usop )

 Pahang : +6010 907 0079   ( Zila )

 Melaka :  +6013 710 9814 ( Miza Mahrin )

 Terengganu :  +6010 884 4645 ( Ahmad Shah )

 Perak  :  +6013 725 1669 ( Rozi )

 Kuala Lumpur :  +6010 303 6036 ( Zack )

 Mersing :  +6017 745 5896 ( Rozita )

 Kota Tinggi :  +6012 738 7942 ( Radhiah )

 Petaling Jaya : +6011 1630 1738 ( Hazrul )

 Segamat :  +6017 711 5552  ( Miza Sabari )
                                        

 Urusan utk jadi stokis agen boleh hubungi/whatsapp 

Pn Gee +6012 653 0250  /   +6017 630 0965

Pn Gee +6012 653 0250  /  +6017 630 0965

Alamat;
Restoran AL-Fateh Steamboat & Grill
Kawasan 1 Lorong Raja Jumaat
Kg Jawa 41000 Klang
Selangor

waze>alfatehsteamboat
Post a Comment
Powered by Blogger.